Guide til Red Wing

Historien bag Red Wing

I over 115 år har Red Wing haft fokus på at skabe den højeste standard inden for fodtøj, især læderstøvler, stadigvæk den samme, som da virksomheden blev grundlagt. Red Wings støvler bruges stadigvæk i hårdføre arbejdsmiljøer i forskellige industrier verden over, men de robuste læderstøvler har samtidigt fundet vej ind i nutidens modebillede. Læderstøvlerne har opnået sin popularitet på grund af deres kvalitet, rå udtryk og tidløse design, som passer godt ind i 'gentleman' og klassiske trends, der er oppe i tiden. Generelt har man også taget læderstøvlerne til sig i den skandinaviske modeverden, da de passer godt ind i den minimalistiske stil, som er meget typisk for bl.a. Danmark. De er velegnet til både hverdagsbrug med et par jeans og festlige arrangementer.

Du kan have glæde af dine Red Wings i mange år, hvis du passer på dem og vedligeholder dem regelmæssigt. Hvis du lige har købt dit første par Red Wing, kan det være håbløst at forholde sig til de mange guides og vedligeholdelsestips. Vi har lavet en guide, som gør det nemt overskueligt for dig at vedligeholde dine støvler.

Se vores store udvalg her

Et menneskeligt præg

Som du nok har regnet ud, så er læder en essentiel del, når du vil lave en læderstøvle, men for at få den høje kvalitet er det ifølge Red Wing nødvendigt at gøre brug af en anden resurse, nemlig menneskelig fingersnilde. Udskærerene hos Red Wing evaluerer og udvælger nøje de bedste stykker læder, så de kan skabe de bedste læderstøvler til deres kunder, som det overhovedet er muligt. I efterkrigstiden voksede Red Wing støvlernes popularitet og virksomheden voksede uden at give afkald på kvalitet og design.

På det europæiske marked koncentrerer Red Wing sig om deres heritage linje, der blev etableret i 2008. Red Wing Heritage indeholder ikoniske styles og re-designede modeller inspireret af virksomhedens historie. Alle støvler fra Red Wing Heritage bliver stadig håndsyet i USA af den bedste læderkvalitet. Se de klassiske 6-tommer modeller som f.eks. Round Toe, Beckman og Iron Ranger.

Vedligehold

1. Rengøring

Rengøring er det første, som du skal tage hensyn til, men rengøringen vil være forskellig alt efter hvilken type læder, som din støvle er lavet af. Er den lavet af vandtæt læder, så skal du blot bruge varmt vand og en stiv børste for at fjerne snavset, som er på overfladen i læderet. Læderets store densitet, som er designet til at gøre det vandtæt forhindre samtidigt, at snavs kan sætte sig dybt i læderet, hvorfor det nemt kan fjernes med varmt vand og en børste. Hvis din støvle er lavet af olieret læder eller såkaldt 'Dry-Tanned' læder, skal du fjerne overskydende snavs med læderrens eller sadelsæbe, som kan løfte indgroet snavs og pletter fra læderet. Er den derimod lavet af nubuck/ruskinds læder anbefaler vi, at du fjerne overskydende snavs med en ruskindsbørste.

2. Behandling

Igen varierer behandlingsmetoden alt efter hvilken type læder, som der er tale om. Som udgangspunkt kan du behandle de fleste af lædertyperne med Red Wings eget, Mink Oil, med undtagelse af ruskindslæder. Det går ind og blødgører og behandler læderet, og samtidigt gør det mere resistent over for vand. Vi anbefaler at gå forsigtigt i gang med at bruge produktet og starte med at bruge det på et mindre og mere diskret område af din læderstøvle, da behandling kan mørke læderet og med tiden blive lysere efter brug.

3. Imprægnering

Det tredje og sidste skridt i vedligeholdelsesprocessen er at spraye et beskyttende lag imprægnering på læderet. Det forhindrer vand, salt og andre fremmede elementer at trænge ind i overfladen, hvor det let ville kunne blive tørret væk i stedet for at trænge ind i læderets porer og fibre. Red Wings egen beskyttende læderspray indeholder ikke silikone, og det er velegnet til brug på olieret-, vandtæt-, 'dry-tanned'- og ruskindslæder.

New Balances M2002RDN - Dark Moss. Køb sneakers her.
Nyhed

M2002RDN - Dark Moss

40,5 41,5 42 42,5 43 44 44,5 45 45,5 46,5
1.350 DKK
OAT PUFFER JACKET - Brown
Nyhed
Forét

OAT PUFFER JACKET - Brown

L M XL XXL
3.000 DKK
Salomons ACS + OG - Shadow/Metal/Urban Chic - Sneakers. Køb sneakers her.

ACS + OG Shadow/Metal/Urban Chic - Shadow/Metal/Urban Chic

36 38 48 40 47 1/3 42 46 44 46 2/3 45 1/3 44 2/3 43 1/3 42 2/3 41 1/3 40 2/3 39 1/3 38 2/3 37 1/3 36 2/3
1.300 DKK
LOONEY TUNES TIT1 - Brown
Nyhed
Capslab

LOONEY TUNES TIT1 - Brown

One Size
400 DKK
Marcus Tech Pants - Black
Nyhed

Marcus Tech Pants - Black

S/M M/L L/XL
1.500 DKK