Guide til Birkenstock

Historien bag Birkenstock

Birkenstock har rødder helt tilbage til år 1774 i den lille tyske by Langen-Bergheim tæt på Frankfurt, hvor Johann Adam Birkenstock var skomager, men det er først omkring 100 år senere i år 1896, at fundamentet for det Birkenstock vi kender i dag bliver skabt af Johanns tipoldebarn, Konrad Birkenstock. Han opfinder den første kurvede fodsål, som kan bruges af skomagere i produktionen af skræddersyet fodtøj. Han sælger fodsålerne fra hans to skobutikker i Frankfurt og fortsætter med at udvikle videre på fodsålen.

Birkenstocks innovative fodsål bliver hurtigt forbilledet for andre skomagere og producenter i branchen, og Konrad Birkenstock rejser rundt i både Tyskland og Østrig for at udbrede sin viden omkring den banebrydende fodsål, som også får stor opmærksomhed fra specialister inden for ortopædkirurgi.

Efter Anden Verdenskrig var Birkenstock sandaler meget populære blandt de hjemvendte soldater på grund af deres ortopædiske svangstøtte. Populariteten for sandalerne fortsætter med at vokse, både i ind- og udland. Den vokser især i 90'ernes USA, hvor teenagere i high-school- og collegealderen tager sandalerne til sig.

I 2018 modtog Birkenstock PETA's "Libby Award" for at være den mest dyrevenlige skoproducent i verden, hvilket testamenterede deres store arbejde med naturlige materialer i deres produktion.

Blandt Birkenstocks mange modeller af sandaler, så er Arizona deres bedst sælgende. Sandalen blev introduceret i 1973, og har i dag mange millioner af fans verden over - inklusiv os hos BUTLER LOFTET. Det er en af de klassiske modeller med to justerbare stropper, der kommer i mange forskellige farver og kvaliteter. Det er et populært valg blandt både mænd og kvinder.

Birkenstocks Arizona har været med til at forme deres brandimage, som vi kender det i dag. Modellen er for mange indbegrebet af Birkenstock på grund af det ikoniske design, der knap nok har ændret sig de sidste 50 år. Af den grund har det været et must-have item i årtier.

Se vores store udvalg her

Birkenstock fodsål

1. Kanten af fodsålen
Fodsålen er særligt forhøjet i fronten, hvilket beskytter dine tæer i løbet af den rullende bevægelse af foden, når du går.

2. Tågreb
Der er hævede indryk i fronten af fodsålen nær tæerne. Takket være tågrebet forbliver tæerne løse og spreder dem ud i deres naturlige position. Indrykket understøtter også den naturlige rullende bevægelse af tæerne.

3. Ruskindsforing
Den fleksible ruskindsforing er mild mod din hud, og støtter op under din fod. Den åndbare overflade hjælper med at sikre et behageligt klima for dine fødder selv under anstrengende fysiske aktiviteter, fordi fugt og sved bliver ført væk fra.

4. Svangstøtte
Fodsålen er udstyret med en forhøjning ved svanget i foden, hvilket giver sålens dens naturlige svangstøtte. Den tværgående svangstøtte hjælper foden med at sikre en naturlig ret og solid holdning.

5. Intern og ekstern bue-støtte
Den buede forhøjning som løber langs siden af fodsålen, indkredser fodrodsknoglerne både på ydre og indersiden. Det hjælper med fodens dens stabilitet, den behøver, når den tager et skridt.

6. Dyb hælstøbning
Den dybe hælstøbning bagerst på fodsålen støtter fodvævet og holder hælen i sin naturlige position. Til sammenligning giver det din fod næsten lige så meget stabilitet, som hvis du havde en lukket sko på.

7. Kork og latex fodsål
De fire integrerede lagere i fodsålen er hemmeligheden bag den ekstraordinære komfort. Den stødabsorberende og meget fleksible kork- og latexkerne støtter og lindrer trykket fra fødderne.

Den bløde fodseng

Birkenstocks fodsål fordeler naturligt din kropsvægt jævnt på hele foden, så din fod får den optimale støtte, når den er i bevægelse. Hvis dine fødder er ekstra følsomme og kræver lidt mere opmærksomhed, så er nogle Birkenstock modeller udstyret med en blød fodsål. Det er nemt at finde ud af, om din Birkenstock er udstyret med den bløde fodsål fremfor den originale. Du kan se det, ved den blå skrift inde i sålen, som det er vist på billedet til venstre.

Den primære forskel på de to er, at den originale fodsål former sig mere efter din fod i takt med, at du bruger dine sandaler. Derudover har den flere ergonomiske fordele. Den bløde fodsål former sig også efter din fod, men den genvinder i højere grad sin oprindelige form på grund af det bløde lag af gummi, som er integreret i sålen.

1. Toplag af ruskind
Det øverste lag af ruskind sørger for at absorbere fugten, som bliver dannet, når vi bruger vores Birkenstock sandaler. Det sikre f.eks. at dine fødder ikke bliver badet i sved, hvis du er ude at gå en længere tur på sommerferien.

2. Skumindlæg
Den bløde fodsål er polstret med en anatomisk fodformet skumindlæg. Indlægget består af millioner af små luftbobler, som er med til at give sålen den behagelige oplevelse.

3. Det første lag af jute tekstilfibre
Det første lag af jute tekstilfibre er placeret i siderne af fodsålen. Det øger fleksibiliteten i sålen, og giver en betydeligt bidrag til holdbarheden. Dette lag af tyk og absorberende jute hjælper også med at kontrollere fugt.

4. Kork og latex
Fodsålens kerne af kork og latex er lavet ud fra naturlige og bæredygtige kilder. Den anatomisk formede, meget fleksible og utroligt lette fodsål absorberer stød op gennem sålen, når du er i bevægelse i dine sandaler.

5. Det andet lag af jute
Det andet lag af jute har den simple funktion at stabilisere sålen.

6. Ydersålen
Ydersålen er lavet af det holdbare og elastiske EVA, som er resistent over for skrammer, stødabsorberende og vandtæt.

Limone Stripe Knit Jacket - Taupe
Nyhed

Limone Stripe Knit Jacket - Taupe

34 36 38 40 42
800 DKK
Shaima Waistcoat - Black
Nyhed

Shaima Waistcoat - Black

34 36 38 40 42
500 DKK
1DR 1DR shoulder bag - White
Nyhed

1DR 1DR shoulder bag - White

One Size
3.300 DKK
Toby - Delicate Lace - Black
Nyhed

Toby - Delicate Lace - Black

32 34 36 38 40 42
1.600 DKK
DE-VILLE TANK TOP - Light Blue
Nyhed

DE-VILLE TANK TOP - Light Blue

XXS XS S M
1.400 DKK