Guide til Dr. Martens

Historien bag Dr. Martens

Det hele startede tilbage i 1945 i efterkrigstidens München, hvor den 25-årige Dr. Klaus Maertens prøver at komme sig fra en brækket fod. For at hjælpe hans fod med helingsprocessen opfinder han en luftpudset sål fremfor den traditionelle hårde lædersål, som var langt den mest udbredte på det tidspunkt. Han viser prototypen til en gammel universitetskammerat, og sammen beslutter de sig for at lave sko med den nye innovative sål. Nogle år senere, i 1959, kommer Dr. Martens og hans kompagnon i kontakt med den engelske familieejede støvleproducent "The Griggs Company", som køber rettighederne til at bruge den tyske doktors nytænkende sål i deres støvler. Som en del af handelsaftalen foretager Griggs familien en række ændringer til sålen, heriblandt de meget genkendelige gule syninger. De nye støvler bliver brandet som "Air Wair", og den 1. april 1960 kommer de første Dr. Martens støvler på markedet. Den klassiske Dr. Martens 1460.

De første par år blev Dr. Martens støvlerne fortsat solgt som en arbejdsstøvle til den britiske arbejderklasse, men det ændrede sig pludseligt. Støvlerne blev fra den ene dag til den anden meget populær i skinheads kulturen, som stolt viste sig frem i den britiske arbejderstil. Dr. Martens blev langsomt men sikkert et synonym med den britiske undergrundskultur. Op gennem 70'erne, 80'erne og 90'erne udviklede brandet voksede brandet sammen med ungdomskulturen til det modeikon, vi kender det for i dag. De er gået ud over deres egne grænser og blevet til noget, som de fleste kan appellere til.

Se vores store udvalg her

Vedligehold

Dine Dr. Martens støvler eller sko kan holde i rigtig mange år, hvis du tager dig godt af dem. Men uden ordentlig vedligeholdelse vil selv de fineste typer læder tørre ud og miste holdbarheden. Vi anbefaler derfor, at du tager dig tid til at tage dig af læderet, hvilket vil gøre, at du får belønningen i et par støvler, som beholder det gode udseende, og du kan have glæde af de næste mange år. Vi har samlet en guide på fire trin til, hvordan du kan passe på dine Dr. Martens støvler og sko.

1. Fjern skidt og snavs med en fugtig/dampet klud. Det er vigtigt, at du aldrig gennemvæder skoene (f.eks. ved at stikke dem ind under vandhanen), eller bruger nogen former for rengøringsmidler for at rense dem.

2. Når læderet er tørt, så kan du anvende en smule skocreme og gnid det ind i læderet i et tyndt jævnt lag (evt. med en aflagt klud eller sok). Du kan med fordel bruge skocreme fremfor skosværter, da cremen plejer og smidiggør skindet, hvor sværten bare farve det.

3. Lad skocremen sidde i omkring fem minutter og lad det trænge ind i læderet.

4. Efter de fem minutter kan du fjerne det overskydende med en tør klud eller lignende.

Generelt er det en god tommelfingerregel, når det kommer til læderstøvler at tænke på det, som var det den egen ud, som du skulle tage dig af. Din hud har brug for fugt for at holde sig blød og smidig, det samme gælder for læder, da det er et naturligt materiale. Du kan tage udgangspunkt i at pleje dine støvler mindst to gange om året - til sommer og vinter hvor vejret skifter.

W SAIKURU JACKET - Gardenia White-TNF Black
Nyhed

W SAIKURU JACKET - Gardenia White-TNF Black

S M L
1.800 DKK
1460 Black Smooth - Black
Nyhed

1460 Black Smooth - Black

38 39 40 41 42 43 44
1.500 DKK
American Vintages ASTURY - Stone. Køb denimjakker her.
Nyhed

ASTURY - Stone

XS/S M/L
1.050 DKK
By Malene Birgers DERRIS - Periwinkle Blue. Køb shirts her.
Nyhed

DERRIS - Periwinkle Blue

34 36 38 40 42
1.400 DKK
Modströms HullaMD jacket - Black. Køb overtøj her.

HullaMD jacket - Black

XS S M L XL
2.600 DKK